Manicure

Manicure betekent handverzorging. Maar in de praktijk hoort daar natuurlijk ook de nagelverzorging bij.

De manicure omvat dan ook twee delen:
· Het verzorgen van de nagels
· Het verzorgen van de hand

Begonnen wordt met het verwijderen van de losse velletjes die zich op de nagelplaat bevinden bij de nagelriem en de nagelwallen. Vervolgens wordt de nagel in de juiste vorm gevijld en wordt de nagel gepolijst.

Nu de nagel is gepolijst verplaatsen we onze aandacht naar de huid rond de nagel. De nagelriem wordt licht gemasseerd met een cuticle oil om de nagelriem zacht te maken en voor te bereiden op het weken van de vingers in het nagelbad.

De nagelriemen worden voorzichtig terug geduwd.

Daarna volgt een heerlijke ontspannende massage van de onderarm en de hand.

Paraffinebad

De behandeling kan eventueel aangevuld worden met een paraffine bad met een heerlijke perzik geur zodat uw handen zijdezacht aanvoelen.
Door het nemen van een paraffinebad verbeterd de bloedcirculatie, elasticiteit en structuur van de huid. De warmte van de paraffine veroorzaakt transpiratie en verwijdert zo alle afvalstoffen en oneffenheden uit uw huid. Er vindt een zekere dieptereiniging plaats die uw handen een verzorgder en daardoor jonger uiterlijk geeft.
Paraffine kan het best vergeleken worden met kaarsvet, dat na verwarming vloeibaar wordt. Na onderdompeling van de handen in de vloeibare paraffine, worden deze gewikkeld in plastic en daarna in warmte-isolerende handschoenen gedaan. Na ongeveer 10 minuten kan de paraffine verwijderd worden en worden uw handen gemasseerd met een vochtregulerende crème.

French manicure

French manicure heeft niets met een manicure zoals hierboven staat beschreven. French manicure is een mooi wit randje aan het eind van je nagel.

Als laatste kunnen uw nagels gelakt worden, transparant of in een leuk kleurtje.

Er zijn verschillende type behandelingen mogelijk. Natuurlijk mag u bellen of mailen voor meer informatie.

 

© copyright 2008 - Maxis Bodycare - All rights reserved - Webdesign: Henry van der Steen